Helsingin Levypuristamo

Vinyyli, eli perinteinen äänilevy, on vanhin edelleen käytössä oleva äänitemuoto. Mekaanisesti uralle tallennettu ääni on käytännössä ikuinen. Vinyylilevy tarjoaakin pysyvyyttä vastapainoksi musiikin digitaaliselle suoratoistolle. Kansitaide pääsee myös oikeuksiinsa suurikokoisen LP-levyn kotelossa.

Vinyylilevyjä ei valmistettu Suomessa vuoden 1995 jälkeen, huolimatta niiden suosion voimakkaasta kasvusta viimeisen kymmenen vuoden aikana. Helsingin Levypuristamo on käynnistänyt uudelleen levyjen kotimaisen valmistuksen.

Helsingin Kyläsaaressa sijaitsevalla tehtaallamme on kaksi ruotsalaista, täysautomaattista Pheenix Alpha AD12 -levypuristinta, joiden kapasiteetti on kymmeniä tuhansia levyjä kuukaudessa. Palvelemme laajalti kotimaista musiikkikenttää, aina aloittelevista bändeistä suuriin levy-yhtiöihin asti.

Koska ilmastonmuutos on todellisuutta, pyrimme hiilineutraaliin äänilevyjen valmistukseen. Ostamme vain kotimaista uusiutuvaa sähköä ja biokaasua. Valmistuksesta kertyvä hukkalämpö tullaan jalostamaan ja kierrättämään Helsingin kaukolämpöverkkoon.

Pheenix Alpha AD12